22. september 2018

music

Peter Lund Madsen & Jan Hellesøe

Lør. d. 22. september 2018, kl. 20.
Musikhuset Esbjerg
275-305 kr + evt. gebyr
music

George Michael Tribute

2016 var et barskt år i musikhistorien, og er retteligt blevet kaldt "The Year That Music Died".
Lør. d. 22. september 2018, kl. 21.
Tobakken
170 kr + evt. gebyr
2016 var et barskt år i musikhistorien, og er retteligt blevet kaldt "The Year That Music Died".

Det var det år, hvor verden mistede rystende mange af de allerstørste stjerner, heriblandt Prince, David Bowie, Glenn Frey (The Eagles), Maurice White (Earth, Wind & Fire) Leonard Cohen, Leon Russel, Merle Haggard og desværre også George Michael, som julemorgen blev fundet livløs i sit hjem i South Oxfordshire i England. George Michael, som ville have fyldt 55 i år, havde en lang karriere bag sig og knuste mangt et pigehjerte i duoen Wham, hvor han sammen med bandkammeraten Andrew Ridgeley havde hele verden for sine fødder og nåede megasucces med hits som: Wake Me Up Before You Go-Go, Freedom, Careless Whisper, Last Christmas, I'm Your Man & Everything She Wants. Dog følte George Michael sig aldrig helt hjemme i rollen som den sukkersøde popdreng & kvindebedårer og efter fem år med megasucces i Wham spillede bandet sin sidste koncert på Wembley Stadium i 1986 foran 72.000 mennesker. I 1987 udkom George Michaels første soloalbum Faith, som markerede starten på en solokarriere, hvor George Michael viste en mere moden og eftertænksom side, og titelnummeret fra samme pladen nåede en førsteplads på the US Billboard Hot 100 Chart. Efter tiden med Wham blev det til 6 studioalbums og en Live-EP og dermed utallige hits såsom; Father Figure, Freeedom '90, I Want Your Sex, Jesus To A Child, Praying For Time, Fastlove, I Knew You Were Waiting, Too Funky.listen bliver ved og ved, og det er hits fra hele George Michaels bagkatalog vi skal høre til denne den 10. i rækken af Tribute Koncerter på Tobakken. Vanen tro vil der denne aften være et større line-up af lokale musikere med tilknytning til den esbjergensiske musikscene, under ledelse af guitaristen Kennet Lauridsen, der giver deres bud på George Michaels musik

23. september 2018

music

Havørne-tur

Vi tager på udkig efter havørne i Nationalpark Vadehavet.
Søn. d. 23. september 2018, kl. 12.
Vadehavscentret
220,-
Vi tager på udkig efter havørne i Nationalpark Vadehavet.

Nordeuropas største rovfugl

Vi tager på udkig efter Nordeuropas største rovfugl, havørnen, når de svæver hen over vaden på udkig efter bytte. Selvom havørnen ikke skulle komme forbi, så ser vi med garanti nogle af Vadehavets mange andre fugle-gæster, da op til 15 mio. trækfugle kommer forbi Vadehavet hvert år.

Oplev de store flokke og spændende fuglearter som havørn og skestork, når Vadehavscentret inviterer på ørnetur midt i Nationalpark Vadehavet. Vi kører i egne biler og besøger nogle af Vadehavets bedste fuglelokaliteter.

Efter turen er der mulighed for at opleve Vadehavscentrets udstilling "Trækfuglenes Vadehav".

Entré til Vadehavscentret er inkluderet i billetten til turen.

HUSK

For refundering af billet skal afbestilling ske senest 14 dage før turen pr. mail eller telefon.
Aflysning af turen kan ske indtil dagen før afholdelse pga. vejret eller få tilmeldte.
Medbring billetten til turen enten elektronisk eller printet.
Fornuftigt fodtøj. Vi kan risikere at skulle gå i fugtigt terræn.
Kikkert er en god idé - Vi medbringer teleskoper.
Vi kører i egne biler.

Varighed: Ca. 3 timer
Læs mere

24. september 2018

music

Danmarks Vildeste Fiskereventyr - en aften på museet

Oplev udstillingen, der er baseret på et fiskereventyr på Esbjerg Havn, som overgår alt hvad fantasien kan levere. Søren Byskov fortæller og viser rundt. Aftenen starter i MS Smag med en lækker Strandkrabbebisque.
Man. d. 24. september 2018, 17:00.
Fiskeri- og Søfartsmuseet
210
Oplev udstillingen, der er baseret på et fiskereventyr på Esbjerg Havn, som overgår alt hvad fantasien kan levere. Søren Byskov fortæller og viser rundt. Aftenen starter i MS Smag med en lækker Strandkrabbebisque.

Oplev udstillingen, der er baseret på et fiskereventyr på Esbjerg Havn, som overgår alt hvad fantasien kan levere. En stribe af spændende omstændigheder skabte grundlaget for en eksplosiv udvikling. Så kom med på en rejse gennem en epoke, som mere end noget andet har formet det Esbjerg, vi kender i dag!

76 tidligere fiskeskippere har bidraget til udstillingen, der er en fusion af aktiv indsamling og dokumentation, historiefortælling og fotografisk portrætkunst.

Aftenen starter i MS Smag med en lækker Strandkrabbebisque og kommer omkring både indsamlingen, de personlige beretninger, opbygningsprocessen og meget andet
Læs mere
music

Solnedgang til sælerne med hestevogn

Oplevelsen af solnedgangen ved Vadehavet og Mandø er en oplevelse for livet. Med hestenes terapeutiske rytmiske trav, er man helt væk i naturen skaberværk.
Man. d. 24. september 2018, kl. 19.
Mandø Event
b 100 voksne 200
Oplevelsen af solnedgangen ved Vadehavet og Mandø er en oplevelse for livet. Med hestenes terapeutiske rytmiske trav, er man helt væk i naturen skaberværk.

Husk på at vinden ofte er stærkere uden for Mandø diger enden inde på Mandø.
Tag kikkert med på Mandø turen, for at komme endnu tættere på de flotte sæler.
Husk evt. kamera så du kan dele billederne på facebook under

https://www.facebook.com/MandoEvent?ref=bookmarks.

Sådan foregår Mandø solnedgangsturen.
  • Vi mødes Midtvej 7, på Mandø
  • Vi kører fra Mandø by, med hestevogn ud nord for Mandø.
  • Her kan vi opleve solnedgangen. Mandø har et særligt lys. Mandø er en sanselig oplevelse, kun sammen med naturens egne lyde.
  • Lyset og solnedgangen ved Mandø er unikt og opleves ikke mere romantisk andre steder i Danmark
  • Vi kører ca. 3 til 4 km væk fra Mandø.
  • Vi kan samle skaller af forskellige muslinger og opleve krabber og andre dyr, der lever i og af Vadehavet omkring Mandø.
  • Når vi har set på og oplevet herlighederne går turen med hestevogn tilbage til Mandø.
  • Hvis det ønskes, og jeres ledsager finder det forsvarligt, kan man få lov at tage turen tilbage til Mandø til fods.


Der kan etableres overnatning på Mandø til fornuftigte priser.
Læs mere

25. september 2018

music

Fra horeunge til hoffets førstedame

Anna Grethe Bech fortæller om Grevinde Louise Christine Danner. Hun levede i et trekantsforhold med avismagnaten Carl Berling og kronprinsen, den senere Frederik den 7. I 1850 blev hun viet til kongens venstre hånd, men aldrig accepteret ved hoffet.
Tir. d. 25. september 2018, kl. 13-15.
Kultur- og Fritidshuset
35,00 kr, gæster: 50,00 kr.
Anna Grethe Bech fortæller om Grevinde Louise Christine Danner. Hun levede i et trekantsforhold med avismagnaten Carl Berling og kronprinsen, den senere Frederik den 7. I 1850 blev hun viet til kongens venstre hånd, men aldrig accepteret ved hoffet.

Læs mere
music

Tirsdagsklub

Tirsdagsklub: Randi Hundebøll fra Esbjerg kommer og fortæller om pilgrimsvandring på den spanske Camino.
Tir. d. 25. september 2018, kl. 14.30-15.30.
Sankt Nikolai Kirke
Ukendt
Tirsdagsklub: Randi Hundebøll fra Esbjerg kommer og fortæller om pilgrimsvandring på den spanske Camino.

music

Foredrag: Kom godt i gang med slægtsforskning - og kom videre

Mange danskere dyrker slægtsforskning, og i pauser i dagens program »jagter« de oplysninger om forfædrene. Eftermiddagens foredrag er rettet mod nybegyndere i slægtsforskning eller mindre øvede.
Tir. d. 25. september 2018, kl. 16.30.
Esbjerg Byhistoriske Arkiv
100 kr.
Mange danskere dyrker slægtsforskning, og i pauser i dagens program »jagter« de oplysninger om forfædrene. Eftermiddagens foredrag er rettet mod nybegyndere i slægtsforskning eller mindre øvede.

Der præsenteres en række databaser og hjemmesider, som gør det nemt at komme i gang og finde de helt grundlæggende oplysninger til slægtsforskning. Fordelen ved de indtastede oplysninger er bl.a., at man kan søge i dem og ikke skal kæmpe med »de mærkelige håndskriftsformer«, der blev brugt før formskriftens fremkomst.

Foredraget arrangeres i samarbejde mellem Sydvestjysk Egns- og Slægtshistoriske Forening, Esbjerg Byhistoriske Arkiv og Esbjerg Folkeuniversitet.

Pris for medlemmer: 50 kr. For ikke-medlemmer er den 100 kr. Medlemsskab til 50 kr. kan tegnes
Gratis
music

Fyraftenskoncert ved organist Jesper Topp

Organist Jesper Topp der er ansat ved Jerne kirke spiller værker af Robertbridge Codex, Johann Sebastian Bach og egne kompositioner. Koncerten varer ca. en time.
Tir. d. 25. september 2018, kl. 17.
Darum Kirke
Fri entré
Organist Jesper Topp der er ansat ved Jerne kirke spiller værker af Robertbridge Codex, Johann Sebastian Bach og egne kompositioner. Koncerten varer ca. en time.

Om Organist Jesper Topp:

I 1997 udgået fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium's solistklasse under
docent Hans Ole Thers. Supplerende studier i perioden 1989 - 2006 i London, Paris og
København ved Nicolas Danby, Ian Simcock, Susan Landale, Bine K. Bryndorf og Hans
Fagius. Masterclass med bl.a. Wolfgang Zerer, David Sanger og M. Radulescu.
Koncertvirksomhed i Danmark og Storbritanien samt Cd-indspilninger -med bl.a. sangerinden
Janne Solvang. Har siden 1997 været ansat som organist ved Jerne kirke, Esbjerg
music

Foredrag: Smagen af øl (via livestream fra Aarhus Universitet)

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.
Tir. d. 25. september 2018, kl. 19-21.30.
Esbjerg Hovedbibliotek
30 kr.
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Forelæsere: brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium
Sprog: dansk
Entré: 30 kr.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces.
Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Læs mere
music

Foredrag: Smagen af øl (via livestream fra Aarhus Universitet)

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.
Tir. d. 25. september 2018, kl. 19-21.30.
Bramming Egnsmuseum
30 kr.
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Forelæsere: brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium
Sprog: dansk
Entré: 30 kr.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces.
Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Læs mere
music

Foredrag: Smagen af øl (via livestream fra Aarhus Universitet)

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.
Tir. d. 25. september 2018, kl. 19-21.30.
Huset Esbjerg
30 kr.
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Forelæsere: brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium
Sprog: dansk
Entré: 30 kr.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces.
Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Læs mere
music

Foredrag: Smagen af øl (via livestream fra Aarhus Universitet)

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.
Tir. d. 25. september 2018, kl. 19-21.30.
Tjæreborg Bibliotek
30 kr.
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Forelæsere: brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium
Sprog: dansk
Entré: 30 kr.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces.
Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Læs mere
music

Foredrag: Smagen af øl (via livestream fra Aarhus Universitet)

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.
Tir. d. 25. september 2018, kl. 19-21.30.
SeminarieHuset
30 kr.
Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver. Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper.

Forelæsere: brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium
Sprog: dansk
Entré: 30 kr.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg - dvs. maltning - med gæring.

Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer - primært de forskellige malt- og humletyper - samt valget af gær og den anvendte brygproces.
Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag
Læs mere

26. september 2018

music

Treenighedseftermiddag - "Esbjerg ny strand"

Foredrag ved Teknisk chef Kjeld Dahl Sørensen.
Ons. d. 26. september 2018, kl. 14.30-16.15.
Treenighedskirken
Ukendt
Foredrag ved Teknisk chef Kjeld Dahl Sørensen.

Acceptér cookies

Denne hjemmeside gør brug af cookies. Vi bruger cookies til at lære, hvordan hjemmesiden bliver anvendt, så vi kan forbedre brugervenligheden.
Når du har accepteret cookies, kan du altid fjerne dem igen ved at slette dem i din browser.

Acceptér ikke cookies Acceptér kun funktionalitetscookies Acceptér alle cookies